Dla każdej Dobrej Praktyki tj. GMP, GHP i GCP obowiązują instrukcje i karty.
środa, 28 marca 2012
Dobre Praktyki - część 4/ostatnia.
Dobre Praktyki są wstępem do wdrażania systemów jakości. Oprócz Dobrej Praktyki Produkcyjnej , Dobrej Praktyki Higienicznej i Dobrej Praktyki Cateringowej (które obowiązują w branży produkcji żywności) funkcjonują także inne Dobre Praktyki:
dobre praktyki weterynaryjne (GVP - good veterinary practice),
dobre praktyki rolnicze (GAP - good agricultural practice),
dobre praktyki laboratoryjne (GLP - good laboratory practice)
wymagania dla transportu (GTP - good transport practice),
wymagania dla magazynowania (GSP - good storage practice).
Dla każdej Dobrej Praktyki tj. GMP, GHP i GCP obowiązują instrukcje i karty.
Dla każdej Dobrej Praktyki tj. GMP, GHP i GCP obowiązują instrukcje i karty.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz