sobota, 14 listopada 2015

Pora na pora ")

Por to warzywo niskokaloryczne - w 100 g tego produktu znajdziemy jedynie 24 kcal. To jarzyna, która powinna znaleźć się na pierwszym miejscu jadłospisu diabetyków. Obniża i stabilizuje poziom cukru we krwi, dlatego może być spożywany w każdej ilości. Powinni się go wystrzegać tylko ci, którzy cierpią na poważne schorzenia wątroby i jelit, ponieważ może powodować wzdęcia. Zaleca się go jednak w leczeniu chorób układu krążenia i nerek ze względu na to, że eliminuje kwas moczanowy. Ma właściwości zasadotwórcze i bakteriobójcze, co oznacza, że doskonale poradzi sobie z zakwaszeniem organizmu oraz z jego skutkami.
Wprowadzając pora do swojej diety, raz na zawsze pożegnasz się z częstymi przeziębieniami, problemami z cerą i wahaniami nastroju. Dodatkowo zawiera on wiele cennych witamin i składników, takich jak witamina A, C, E, B6 oraz mangan, potas, fosfor, wapń i magnez. Świetnie wpłynie też na nasz układ pokarmowy, a to ze względu na znaczną ilość błonnika, jaką zawiera. Wspomaga trawienie i pomaga w pracy wątroby, dzięki czemu toksyny z naszego organizmu są łatwiej usuwane. Por działa nie tylko od środka . Można przykładać go na rany, ukąszenia i skaleczenia - zmniejszy bolesność, złagodzi podrażnienia i zaczerwienienia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz